mittlivochalltruntomkring

2016-06-29
22:10:42

Kallelse

Idag kom den! Den som vi väntat på i flera veckor! Ja egentligen sen i mars.
Kallelsen till klinisk genetik i Solna! Där vi ska på info möte inför PGD/IVF!

Ska bli otroligt spännande! Och lite nervöst!!

PGD står för Preimplantatorisk genetisk diagnostik och är ett alternativ till traditionell fosterdiagnostik och innebär diagnostik av en genetisk sjukdom redan på embryostadiet, innan graviditet har påbörjats.

Risken då är mellan 0,1-0,5% att få ett barn med sjukdomen!
Mot om vi skulle försöka naturliga vägen, då är det 25% risk. Vi har funderat lite på hur vi ska göra.. Stora beslut att ta!

PGD/IVF är en känslomässigt resa i sig och att försöka naturliga vägen är en annan känslomässig resa med väntan på att få göra moderkaksprov i ca vecka 10+ som innebär en missfallrisk på 1%, sen vänta in det slutgiltiga svaret om fostret är sjuk eller inte. Och skulle h*n vara sjuk då ska det beslutas om abort, vilket känns som det enda alternativet! Tyvärr!

Och i slutändan, hur många jag än ber om råd, så är jag och Patrik som måste ta beslutet själva hur vida vi ska försöka själva eller invänta PGD. Och ska man dra det ännu längre så är det jag som ändå måste ta det absolut slutgiltiga beslutet. Det är ändå min kropp som kommer utsättas för hormoner, sprutor, tester, äggplock, ev abort osv osv osv osv..

Själva PGD/IVF processen kan ta allt mellan några få månader upp till över ett år..
Jag hoppas vi kan få svar på vad dom tror att det kan ta för oss att få sätta igång!
Om jag förstått det rätt från PGD tjejerna jag pratar med så är det själva analysmetoden som styr lite. Men jag vet inte. Vi kommer nog få veta mera på Infomötet💕