mittlivochalltruntomkring

2013-05-14
11:44:35

Sjukskriven och vÀxande mage

Det blev inte sÄ mycket jobba för mig! Jag jobbade ca 2 veckor med mina nya tider, sen sa min rygg och foglossningar ifrÄn. En av supervisorna pÄ mitt jobba sa en dag nÀr jag kom in "vad gör du hÀr, du ser ju sÄ trött ut"
Och trött var jag, sÄ trött sÄ jag ville börja grina dÀr och dÄ! SÄ med grÄten i halsen lovade jag att jag skulle kontakta BM eller en lÀkare sÄ jag fÄr börja gÄ hemma.

Att jag Àr trött beror pÄ att jag har sÄ ont med foglossningar och ont i ryggen, vilket gör att jag inte kan sova pÄ natten. Varje gÄng jag försöker vÀnda pÄ mig sÄ hugger det till och gör sÄ ont.

SÄ att jobba var riktigt kÀmpigt, till och med mina kunder som jag brukar Äka till nÀmnde att jag ser helt slut ut..
Nu har jag varit hemma sen torsdag förra veckan! Och tordagen sov jag mig halvt igenom pÄ soffan.
PÄ fredagen hade jag fÄtt en tid hos lÀkaren, och dÀr sÄ undersökte hon min rygg och kom fram till att hon vill sjukskriva mig, men hon var osÀker pÄ om försÀkringskassan skulle godkÀnna det, sÄ hon ville kolla med fler kollegor och sen Äterkomma till mig efter helgen.
PÄ kvÀllen tog jag och Patrik en timmes promenad, och nÀr vi kom hem igen var jag helt slut och hade jÀtte ont! Ingenting var skönt, inte sitta, inte ligga inte stÄ..

PÄ lördagen skulle jag Àntligen fÄ trÀffa Lina med hennes lilla familj :) JÀtte mysigt! Vi var pÄ koutslÀpp ute vid VÀddö. NÀr kossorna fÄtt springa, sÄ Äkte vi in till NorrtÀlje och fikade tillsammans pÄ Tösses, sen satt vi dÀr ett tag och bara prata. Var sÄ trevligt! :) KvÀllen vart en lugn hemma kvÀll i soffan.
Under söndagen sÄ försökte jag ta tag i all tvÀtt som legat hur lÀnge som helst, sÄ vi startade en maskin sen Äkte vi och storhandla. Sen nÀr vi kom hem sÄ var tvÀtten som bortblÄst ur mitt huvud :)
Medan jag vilade lite sÄ satte Patrik igÄng och klippte grÀsmattan. Vart dessvÀrre bara framsidan som, blev klippt sen sÄ tog bensinen slut. SÄ vi bestÀmde att han kunde tanka en dunk dagen efter och forsÀtta dÄ med grÀsmattan. IstÀllet Äkte vi upp och hÀlsa pÄ hos Anne och Micke ett litet tag. Det var trevligt :)
PÄ kvÀllen kom jag ihÄg tvÀttmaskinen igen, sÄ starta den pÄ nytt, sÄ fick den gÄ under natten.
 
MÄndag morgon sÄ var det bra vÀder ute sÄ jag hÀngde upp tvÀtten ute och satte igÄng nÀsta maskin. Sen fixade jag disken och sen satte mig i soffan en tag och vila. Kanske mÀrks nÀr jag skriver att jag inte orkar/klarar vara aktiv sÄ lÄnga stunder i taget. Men jag försöker iallafall. Vill inte vÀxa fast i soffan heller! Och helt Àrligt sÄ blir jag slut i ryggen om jag bara ligger pÄ soffan en hel dag ocksÄ. SÄ lite varierat kÀnns bra!
NÀr jag satt i soffan sÄ ringde lÀkaren, och gud vad nervös jag var. Jag verkligen skaka i hela kroppen.
Men till min stora lÀttnad ville hon sjukskriva mig. Vi börjar med en mÄnad i taget och sÄ ska jag följa upp det med min barnmorska och sjukgymnastik! Och sÄ tÀnkte jag börja med lite motionssimmning! Fick veta hÀr att vi i NorrtÀlje fÄr frikort pÄ simhallen via barnmorskan. Och det kan ju vara trevligt!
Och sjukgymnastik har jag bokat sen nÄgra veckor tillbaks, men fick ingen tid förren den 20:e maj. Men tiden rullar pÄ och den 20:e Àr ju nÀsta vecka! :) Ser verkligen fram emot det! Hoppas att det kan finnas nÄgon lösning för mig med magen och ryggen. Har hört att det ska finnas ett magbÀlte man kan anvÀnda. Vi fÄr se!
Jag har iaf fÄtt lÄna ett bÀlte för foglossningarna. Det Àr super!
 
NÄja! Idag gÄr vi in i vecka 24! :) Tiden rullar pÄ fort fort och magen vÀxer för fullt :)
Jag ahr börja kÀnna bebisen sparka ganska mycket nu, vissa dagar mer, andra dagar mindre. Nu i helgen sÄ har bebisen varit vÀldigt aktiv!
KĂ€nde hur den rulla runt för fullt dĂ€r inne sĂ„ jag satte pĂ„ en bra lĂ„t pĂ„ mobilen och la den pĂ„ magen, och efter ett litet tag sĂ„g jag hur hela magen började röra sig. Det var riktig lycka♄ Vi ha ju sett bebisen pĂ„ massa ultraljud, dĂ€r den sprattlar runt, men det Ă€r ju pĂ„ en skĂ€rm. Nu sĂ„g jag den verkligen med egna ögon ligga i min mage och rulla runt. KĂ€nner mig sĂ„ gudomligt lycklig! Trots all smĂ€rta och de besvĂ€rr jag har haft/kommer att fĂ„ sĂ„ kommer det vara sĂ„ vĂ€rt det nĂ€r bebisen kommit ut och ligger i vĂ„ran famn! LĂ€ngtar nĂ„got otroligt mycket!! ♄
Tog en bild pÄ magen nÀr jag lÄg ner i soffan, och nu sticker den verkligen ut nÀr man ligger ner med :)