mittlivochalltruntomkring

2019-03-15
23:54:31

Oro..

Jag har inte skrivit sÄ mycket som jag hoppats pÄ att jag skulle göra.. Men sÄ Àr ju livet med smÄbarn, fullt upp hela tiden..
 
Sen sist dÄ..? Vad har hÀnt?
 
Jag har börjat gÄ hos psykologen som BVC skicka remiss för. har varit pÄ 3st möten.
KÀnns bra att gÄ, fÄ prata med nÄgon som kan svara en och ge konkreta svar tillbaka.
 
Hon har förklarat...mig? Om man nu kan skriva sÄ..
 
Varför gÄr jag dÄ hs en psykolog. Jo, jag har sÄn oro. Jag tror att de flesta förÀldrar kÀnner oro för sinna barn ibland. Men min oro Àr lite mer Ät det extrema hÄllet.
 
Som ett ex. blir ens barn sjuk och fÄr, lÄt sÀga feber. Inte ovanligt alls att förskolebarn blir sjuka mycket, och plötsligt fÄr feber.
DÀr tÀnker sÀkerligen de flesta förÀldrar att det Àr förkylning. Minna tankar gÄr direkt upp pÄ katastrofftankarna.. Har han leukemi? kommer han att dö? osv osv Jag letar tecken pÄ sjukdomar som egentligen inte ens finns dÀr.
 
MÄnga tror detta kommit i samband med Olivers bortgÄng, men detta har legat djupare Àn sÄ. Oro har jag haft i mÄnga mÄnga Är. Ànda sen jag va barn.Sen har dom absolut escalerat sen Oliver. För dr besanades minna vÀrsta farhÄgor.. Ja fick, som psykologen sa, vatten pÄ min kvarn.
 
NÀr jag va barn sÄ var mina hinder det sociala. Jag ville sÀllan gÄ pÄ kalas. KÀnde mig aldrig vÀlkommen. SÄ slutade att gÄ pÄ kalas nÀr jag va ganska liten. Sluta med att jag aldrig blev bjuden pÄ mer kalas.
Skolutflyckter blev jobbiga. övernatta hos vÀnner.
Allt detta va sÄklart jÀtte pinsamt nÀr man sm 11-12Äring inte klara av att sova hos en kompis, utan gick hem mitt i natten..
 
Senare i livet vart oron pÄ annat hÄll. Försöte jag fÄ tag i nÄgon, tex en pojkvÀn, syster, förÀlder, och dom inte svara i telefonen, sÄ gick jag direkt upp i katastroftankar. Dom flesta kanske blir lite oroliga, men kan ÀdÄ lugna sig och tÀnka att personen i frÄga kanske bara inte kan svara just nu.
Kanske kör dom bil? Jobbar? Har slut pÄ batteri?
Mina tankar gÄr förbi det. och gick istÀllet direkt upp pÄ katastroftankarna. TÀnk om h*n vart med i en bilolycka? tÀnk om nÄgot har hÀnt? TÀk om, tÀnk om tÀnk om..
Detta har dock blivit bÀttre med Ären. Mycket tack vare min otroligt förstÄende man. Som Àr lugnet sjÀlv..
Men sÄ fick vi barn och dÀr med en ny sak att oroa sig för.
 
Hur kÀnner jag dÄ vid oro? Först kommer den krypandes.. Jag blir lite stissig, kan inte sitta still. Sedan gÄr det över till orolig mage(ja urÀkta Àrligheten hÀr)men gasig mage.
oftast sÄ kan jag vid de laget lugna mig, men ibland gÄr det vidare till en till topp.
HjÀrtat börjar sÄ hÄrdare, andningen sÀtter sig högre upp och blir mer kort och tÄrar kommer..
en gÄng har jag haft en extrem oro. Det va i sommras nÀr jag va gravid med Loui. Ni minns vÀrmen som va dÄ va?(2018)
Jag va gavid, förkyld som jag vet inte vad, med tÀppt nÀsa, det va stekhett vart man Àn va, och jag ade nyligen börja kÀnna rörelser regelbudet. men just enna dag va loui lite extra ugn i magen. DÀr slogs jag tillbaka till nÀr jag sökte för minskade röreser med Oliver. Fast med oliver va jag senare i graviditeten.
Men jag fick panik. jag VÅGADE inte ringa förossnngen, för jag ville inte fĂ„ samma besked igen, ville inte va med om samma sak en gĂ„ng till.
Jag ringde min man, grÀt sÄ mycket och hyperventilera sÄ jag knappt fick luft och jag krÀtes, allt stod mig upp i halsen.
Min man lugnade ner mig, och prata med mig ganska lÀnge. nÀr jag vÀl ugnat mig sÄ drack jag ett stort glas kall stark saft och la mig för att vila. DÄ kom Loui igÄng i magen och han rörde ig bra flera dagar efter de.
 
NĂ„ja, jag orkar inte skriva allt för mycket mer nu. NĂ„got vi pratar mycket om jag och psykologen Ă€r den mer alldagliga oron. Jag har nyligen vĂ„gat slĂ€ppa James lite till att vara ute pĂ„ tomen sjĂ€lv. Detta Ă€r JÄTTE JOBBIGT för mig. RĂ€dd att han ska bli kidnappad, springa bort, bli tagen av vargen.. rĂ€dd rĂ€dd rĂ€dd.. Men det gĂ„r lite bĂ€ttre för varje gĂ„ng.
 
I morgon tar vi ytterligare ett stort steg. James ska pÄ kalas! Jag har inte vÄgat slÀppa han pÄ kalas.. i referens till mina egna kalas upplevelser.. Men nu Àr det dags. Han mÄste fÄ gÄ denna gÄng.
Idag var vi och köpte present ocksÄ till födelsedagsbarnet. DÀr kicka prestationsÄngesten in lite.. Vill ge den perfekta presenten. tÀnk om dom inte gillar de vi ger? TÀnk om MITT val av present gör att barnen kommer reta james? TÀnk om tÀnk om tÀnk om..
 
Hur stor Àr sannolikheten att allt de dÄliga jobbiga kommer att hÀnda? VÀldigt liten... Men i min hjÀrna Àr vi redan dÀr.
Fick en bra liknelse.. Jag betalar rÀnta pÄ ett lÄn jag inte ens tagit...
Â