mittlivochalltruntomkring

2013-12-27
22:18:03

~*~ 2013 ~*~

TĂ€nk att ett helt Ă„r har gĂ„tt! Och vilket Ă„r sen!! Det har nog varit det absolut bĂ€sta och mest spĂ€nnande Ă„ret i hela mitt liv!! Även lite sorg har tyvĂ€rr fĂ„tt plats det hĂ€r Ă„ret!
 
Den 30 December 2012 firade jag och Patrik vĂ„ran 1:a bröllopsdag och den dagen fick vi vĂ€rldens bĂ€sta present! Ett posetivt graviditetstest!! Efter att ha försökt sen i Februari det Ă„ret sĂ„ plussade vi Ă€ntligen♄

TÀnkte att jag gör en liten genomgÄng pÄ det hÀr Ärets alla mÄnader vad som hÀnt osv :)

Januari:

En vÀldigt lungn mÄnad! KÀnnde knappt av att jag var gravid och det kÀndes mest som att jag bara drömt alltihoppa! Jobbade pÄ, pÄ mitt nya jobb som kurir för DHL.. Hade bara jobbat dÀr i tvÄ mÄnader sÄ var sÄ nervös för att berÀtta för min chef, men vi valde att vÀnta lite. SÄ dom sÀkra 12 veckorna skulle passera :)
Graviditetstestet
Ville ta en magbild innan den började vÀxa!

Februari:

I mitten av februari sÄ kÀnde jag av lite mer att jag var gravid :) Började kÀnna mig svullen om magen och illamÄende. Men det var inte sÄ illa Ànnu! Det var mest vid starka lukter!! Tex ciggaretrök!!
V berĂ€ttade för vĂ„ra nĂ€rmsta att vi vĂ€ntade barn! Det tycker jag va superkul!! Vi var Ă€ven inne och gjorde ett ultraljud, dĂ„ vi skulle göra ett KUB test(googla sĂ„ ser du vad det Ă€r om du inte vet) men dĂ„ var "fostret" för litet för att kunna göra det, sĂ„ vi fick en ny tid lite senare. Men vi fick iallafall se ett tickande hjĂ€rta pĂ„ skĂ€rmen♄
Och sÄ hade vi Ärets första grillning ;)
Första grilltallriken :) Va riktigt riktigt gott!
Februaris magbild. Än syns inget, bara jag som kĂ€nde mig vĂ€ldigt svullen :)

Mars:
 
I Mars fick vi Àntligen göra KUB testet pÄ nytt, och den hÀr gÄngen gick det vÀgen! Vi fick resultatet 1 pÄ 20.000 att bebisen skulle fÄ DS sÄ vi var vÀldigt nöjda med resultatet.
Straxt efter att vi gjort KUB sĂ„ berĂ€ttade jag för min chef att jag var gravid! Åh jag var sĂ„ sjukt nervös! Jag var helt sĂ€ker pĂ„ att jag skulle fĂ„ sparken! Men hon verkade ta det jĂ€tte bra och dom sa att dom var vĂ€ldigt nöjda med mitt arbete sĂ„ det var skönt :)
NÀr vi berÀttat för vÄra chefer bÄda tvÄ sÄ gick vi ut med graviditetetn för resten av "vÀrlden" dvs vi la upp en bild pÄ facebook :P Jag började Àven kÀnna av lite foglossningar redan nu.
Jag innhandlade Àven dom första sakerna till bebisen! Och sÄ började vi kolla pÄ barnvagnar! Herregud vilken djungel det Àr!! Finns ju hur mÄnga som helst!! Tur att vi började i tid :)

Bild frĂ„n KUB ♄ 5 Mars
Magbilder frÄn Mars :) Nu började det synas liiite iallafall. Men mest bara om jag hade tighta klÀder och mest pÄ kvÀllen nÀr magen var full av mat ocksÄ haha :)
 
 
 
April:
 
I mitten av april sÄ började jag fÄ lite mer problem med foglossningarna. Vi gjorde Àven rutinultraljud i början av April :)
Veckan efter, nÀr jag vaknade en dag, sÄ kÀnde jag att jag hade lite ont i magen, men tÀnkte att det Àr sÀkert jag som legat tokigt! NÀr jag kom till jobbet sÄ gjorde det mer ont och för varje minut som gick sÄ vart det vÀrre och vÀrre.. Jag gick ner och prata med en av cheferna och han skicka hem mig med order om att Äka till en lÀkare! PÄ vÀgen hem ringde jag gynakuten och dom ville att jag skulle komma in pÄ stört! SÄ jag Äkte hem och hÀmta Patrik som var hemma frÄn jobbet för att han va lite krasslig och vi Äkte direkt in till Danderyd! VÀl inne fick jag komma in ganska snabbt pÄ undersökning och allt sÄg bra ut med bebisen och livmodern. SÄ jag fick lÀmna ett urinprov som visade UVI, som troligtvis var pÄvÀg upp i njurbÀckengÄngarna. Fick antibiotika och sjukskrev mig resten av veckan! NÀr sista dagen pÄ kuren kom sÄ hade jag fortfarande ont sÄ jag fick Äka in till akuten pÄ Danderyd efter lite bollande med olika sjukhus. DÀr misstÀnkte dom ev njursten men det kunde dom inte bekrÀfta eftersom man inte ska röntgas nÀr man Àr gravid om det verkligen inte Àr pÄ liv och död typ.. SÄ jag fick lÀmna massa prover och sen skicka dom hem mig med smÀrtstillande och en sjukskrivning 1 vecka till.
Tillslut sÄ gav magontet med sig men dÀremot hade foglossningarna blivit vÀrre och Àven ryggen började strula riktigt ordentligt.. Pratade med min chef och hon skulle ordna sÄ jag fick nya kortare arbetsdagar. Jobbade 8-19, 4 dagar i veckan. Skulle fÄ börja köra 8.17, 5 dagar i veckan istÀllet.. Men det tog ett tag innan det blev av!

FrĂ„n rutinultraljudet ♄ 9 April
Fick spendera halva natten pÄ akuten med den hÀr i armen
SlĂ€nger in en liten bild hĂ€r pĂ„ att jag gĂ„tt halva tiden i april ♄
Magbild frÄn April!! Vissa kvÀllar sÄ vart magen jÀtte stor :)
 
Maj:
 
I Maj hÀnde det grejjer! NÄgonstans i mÄnadskiftet av April/Maj sÄ köpte vi loss Ester. SÄ istÀllet för att vara "fodervÀrd" Ät henne sÄ Àgde vi numera henne! Jag fick fast anstÀllning hos DHL, vilket jag inte trodde jag skulle fÄ :) dock han jag bara jobba 10 dagar i Maj, sen en dag nÀr jag kom in till "stationen" sÄ var jag helt slut för att jag inte kunde sova pÄ nÀtterna pga mina foglossningar och hade sÄ ont i ryggen av tyngden av magen som bara vÀxte och vÀxte. Och det sÄg en av cheferna. Jag var sÄ trött att jag ville lÀgga mig och grina. Han sa Ät mig att nu mÄste jag ringa en lÀkare sÄ jag fick börja gÄ hemma resten av tiden, för man ska njuta av sin graviditet, inte lida sig igenom den! SÄ med grÄten i halsen lovade jag att jag skulle ringa lÀkaren i morgon och fÄ en tid. Sagt och gjort sÄ fick jag en tid. Och jag vart sjukskriven en mÄnad till och början med! Vilken lÀttnad det var! :) Jag började gÄ hos en sjukgymnast som hjÀlpte mig lite med foglossningarna och ryggen. Fick en TENS apparat mot ryggsmÀrtorna. Jag som tÀnkte att jag skulle simma mycket, fick veta att det inte var det bÀsta nÀr man hade foglossningar, men rida var super bra!! SÄ lÀnge jag tog det lungt och det funkade med magen :)
Vi fick Àven hem en ny familjemedlem! Scarlett! En jÀtte fin sköldpadda som Patrik avgudar ;)
Jag, en av dom sista dagarna jag jobbade innan sjukskrivningen!
Ester♄
Scarlett♄
Sjukgymnasten tyckte att rida var jÀtte bra trÀning med foglossningar :)
Magbild frĂ„n Maj mĂ„nad ♄
 
Juni:
 
NÀr juni kom sÄ tog min sjukskrivning slut, och eftersom jag fortfarande hade ont sÄ fick jag förlÀngd sjukskrivning tills jag kunde fÄ gravidpenning och skulle jag inte fÄ den godkÀnd sÄ skulle lÀkaren hjÀlpa mig dÄ jag troligen inte hade klarat av att jobba mer ÀndÄ! Vilket jag var vÀldigt tacksam över! En dag firade vi min kusins student :)
Veckan innan midsommar sÄ var vi och hÀlsa pÄ Anette i JÀrbo 2 dagar! Hade hur mysigt som helst dom dagar vi var dÀr, gick i Àlgpark och Ät massa god mat osv! Det var lite kÀmpigt att Äka upp och nÀr vi skulle hem, jag fick ont i ryggen, sÄ vi fick pausa lite sÄ jag fick rÀta lite pÄ den!
PÄ vÀgen hem sÄ Äkte vi förbi Patriks kollega för att hÀmta deras hund Dio, som vi skulle passa under veckan. JÀtte mysig hund! TyvÀrr höll inte katterna med om det, och framförallt inte Ester! Hon attakerade Dio första dagen med mord i blicken, sÄ tyvÀrr fick Dio "bo" i vÄran hall/tvÀttstuga dom dagar han va hÀr! JÀtte synd, men det verkade funka ÀndÄ :) Jag var ute med Dio hela dagarna sÄ det var mest nÀtterna som han fick vara i hallen! Skadad katt hade vi ocksÄ! Ester rÄka vÀlta ett glas som hon klev i :/ sÄ vi fick Äka in till djursjukhuset med henne för hon blödde ganska mycket frÄn tassen, och nÀr jag ringde in och frÄga sÄ ville dom att vi skulle komma in! Det kostade runt 1000 kr och allt dom gjorde var att spola rent med koksaltlösning.. Dyraste koksaltet vi nÄgon sin vart med om ;)
PĂ„ midsommarafton Ă„kte vi hem till mina förĂ€ldrar över dagen! Åt god mat och jordgubbstĂ„rta! Jag och mamma gick ner och badade lite ocksĂ„!
I slutet av mÄnaden köpte vi en pool, som jag skulle bada i under sommaren :P Men det tog sÄ sjukt lÄng tid att fylla den, sÄ det blev inte sÄ mÄnga badturer.. Vi fick Àven hem vÄran barnvagn som vi bestÀllt!! Det vart en olivgrön Brio Happy! Och jag Àr jÀtte nöjd med den!!
Anette kollar pĂ„ Ă€lgarna i Ă€lgparken♄
Patrik med Dio :)
TĂ„rtan till Midsommar :)
Magbilden för Juni ♄ i vĂ„ran nya fina pool :)
Renoverade en byrÄ till bebisen

 
Juli:
 
Juli mÄnad var vÀldigt lugn!! Patrik jobbade mest och jag bara lÄg och jÀste med magen som vÀxte mer och mer!
I slutet av mÄnaden sÄ började Patrik sin semester :)
Vi var en dag inne i NorrtÀlje pÄ NorrtÀlje Car Show! Det var jÀtte trevligt! Lite smÄjobbigt med mage bara + att jag var tokförkyld! Men mÄnga fina bilar att titta pÄ och hÀrlig live musik bla The boppers!
Vi gjorde Àven klart babyrummet!! Det gick i grönt och vit :) Med djur och natur tema!
Patrik (vi) köpte Àven en en "ny" bil :) Det vart en Buick Riviera -65
MÄnga fina bilar pÄ NCS :)
Lite av barnrummet♄
Buicken :)
Magbild för Juli ♄
 
Augusti:
 
Patrik hade sin semester Àven i början av Augusti :) Vi tog det vÀldigt lugnt den mÄnaden, myste sÄ mycket vi bara kunde eftersom snart skulle det inte bara vara vi tvÄ lÀngre!!
Vi drog en svÀng till IKEA dÀr köpte vi ett nytt handfat till vÄrat badrum pÄ nedervÄningen :) Patrik fixade ihop det praktiskt taget sjÀlv :) Jag fick hjÀlpa sÄ gott jag kunde med att skruva ihop sjÀlva skÄpet, men det va svÄrt med stora magen :P
Vi passade pÄ att Àta lite pÄ resturang och fota magen lite! :) Och sÄ handlade vi lite klÀder dÄ vi var bjudna pÄ bröllop i den sista Augusti!
Vi gjorde Àven tÀttare besök hos barnmorskan. Och nÀr vi var pÄ ett besök dÀr i mitten av mÄnaden sÄ fick vi veta att bebisen lÄg i sÀtesbjudning!! Dagen efter fick vi Äka in till BB och göra ett sk. vÀndningsförök! Det Àr 50% chans att lyckas med det, och vi lyckades tyvÀrr inte med det. DÄ fick vi boka in ett planerat kejsarsnitt istÀllet!! Jag vart sÄ ledsen för det! Det var det absolut sista jag ville göra! Jag grÀt i flera dagar och kÀnde mig riktigt snuvad pÄ en upplevelse -föda barn-
Men tack vara min Ă€lskade September grupp jag har pĂ„ Facebook sĂ„ kĂ€ndes det bĂ€ttre. Dom gav mig ett sĂ„nt fint stöd♄
Varje gÄng jag vart ledsen över det sÄ tÀnkte jag att jag har Ätminstode ett datum nu nÀr jag som senast kommer fÄ se vÄran lilla Àlskling! Vi berÀttade bara för nÄgra fÄ i vÄran nÀrhet om vad som hÀnt och att vi skulle fÄ göra ett snitt..
Den 31 Augusti var vi pÄ bröllop ute vid Tyresö! Det var Patriks kusin som gifte sig! Det var ett jÀtte fint bröllop! Och god mat! MÄnga som frÄga nÀr bebisen skulle titta ut, och vi lÄssas som vi inte vet nÄnting haha. KÀndes lite taskigt, men vi ville att det skulle bli en överaskning :)
Handfatet :)
Resturang besök pĂ„ favoritresturangen Ett Glas♄
HÀr ligger jag med CTG-kurva inför vÀndningsförsöket
Magbild AugustimĂ„nad♄ Och det var Ă€ven klĂ€derna jag hade pĂ„ mig pĂ„ bröllopet vi var pĂ„! :)

September:

ÄNTLIGEN var september mĂ„nad hĂ€r! Som jag lĂ€ngtat!! Vi förberedde det sista inför bebisens ankomst, och dagen innan sĂ„ stĂ€dade jag hela huset! Jag kunde inte slappna av innan det var rent i hela huset! :P
Ni kan ju gissa vilka sammandragningar jag hade pÄ natten dÄ! Helt galet!
Den stora dagen vi vĂ€ntat pĂ„ kom! Den 5 September pĂ„ morgonen fick vi Ă„ka in till BB! Efter nĂ„gra timmars vĂ€ntande sĂ„ vart det Ă€ntligen vĂ„ran tur♄ Och kl 10.35 sĂ„ kom vĂ„ran Ă€lskade James ut! Det var en helt otrolig upplevelse och för första gĂ„ngen fick jag se Patrik helt stum!! Vi var sĂ„ lyckliga♄ (för den som vill lĂ€sa sĂ„ finns min förlossningsberĂ€ttelse hĂ€r: http://mittlivochalltruntomkring.blogg.se/2013/september/james-patrik-melbeus.html )
Jag hade ganska ont efter snittet, sÄ första dygnet kunde jag inte Ànns resa mig ur sÀngen! Första försöket jag gjorde sÄ höll jag pÄ att svimma av smÀrtan. Det riktigt svartna framför ögonen pÄ mig!
PÄ lördagen fick vi Äka hem! Sen följde nÄgra dagar av lite besök av vÄr nÀrmsta familj som alla ville se vem som tittat ut!
Sen har dagarna bara rullat pÄ som ni kanske förstÄr :)
Den 21 var vi dock pĂ„ bröllop! Min kusin gifte sig den hĂ€r gĂ„ngen!♄ JĂ€tte fint det med och god mat Ă€ven dĂ€r! James var endast 2 veckor dĂ€r, sĂ„ vi var nog bland dom första som Ă„kte hem. Men vi hade jĂ€tte trevligt!

Magbild för September♄ Även sista bilden :) Tagen utanför BB :)
James♄ Dagen vi kom hem!!
FÄr vÀl bjuda pÄ en bild efter ocksÄ ;) 4 dagar efter FL

Oktober:
 
Vi lever i vĂ„ran egna lilla bebisbubbla♄ Med sĂ„riga bröstvĂ„rtor, vakna nĂ€tter men Ă€ndĂ„ sĂ„Ă„ himla lyckliga!
Patrik fyller ju Ă„r i oktober, sĂ„ vi firade honom lite. Vart inte nĂ„gon jĂ€tte grejj, men lite present och lite tĂ„rta fick han allt♄
Vi var Àven pÄ StrÀngnÀsmarknaden en svÀng, men det vart en kortis :) Engla var med oss ner ocksÄ :)
 
TyvĂ€rr fick jag ett vĂ€ldigt trĂ„kigt samtal i slutet av oktober att min Ă€lskade Anette har gĂ„tt bort! Anette har jag kĂ€nnt sen jag var 9 Ă„r gammal! Jag började som medryttare pĂ„ hennes hĂ€st Titor och sen dess har vi haft kontakt. Jag hĂ€ngde mer i stallet mer eller mindre varje dag, och hon hĂ€mta och lĂ€mna mig som oftast. Bjöd med mig pĂ„ semester och div evenemang som har mesd hĂ€star att göra! Jag brukade kalla henne min extra mamma♄ NĂ€r jag flyttade hemifrĂ„n upp till MĂ€rsta sĂ„ fick jag ta med mig Titor och vi har setts lite dĂ„ och dĂ„, Ă€ven om det blev mer och mer sĂ€llan sĂ„ hade vi alltid kontakt med varandra och sĂ„gs minst 1 gĂ„ng per Ă„r! jag Ă€r glad att vi han Ă„ka och hĂ€lsa pĂ„ henne under sommaren, men sörjer att hon inte han hĂ€lsa pĂ„ James. Vi hade bara nĂ„gon vecka innan pratat om att hon skulle komma och hĂ€lsa pĂ„ sĂ„ fort hon vart kvitt sin förkylning.. Vila i frid min Ă€lskade Anette♄
 
James & Engla hos mormor och morfar
 

Patriks födelsedag!

November:
 
I november mÄnad Àr det min tur att fylla Är ;) Patrik hade ordnat med mumsig att Àta och jÀtte fin present!
HÀnde inte sÄ mycket i november faktiskt! Va pÄ öppna förskolan nÄgra gÄnger. Och hos BVC.
Vi hade Ă€ven fĂ„tt remiss till en ögonlĂ€kare för att kolla puppillerna, som sĂ„g bra ut. Och sen en remis till sjukgymnasten dĂ„ James mest ville kolla Ă„t höger! Fick lite tips och övningar att göra, och pĂ„ Ă„terbesöket tvĂ„ veckor senare sĂ„ sĂ„g allt Ă„terstĂ€llt ut :) VĂ„ran duktiga kille♄
TyvÀrr fick min systers hund Boris somna in pga en tids sjukdom! Vila i frid lilla Boris!

Annars har jag försökt att trÀffa lite vÀnner :) och fÄ dagarna att gÄ! Patrik har varit hemma pÄ fredagarna, sÄ vi har fÄtt lite lÄnghelg!
Jag i min fina morgonrock jag fick av Patrik i födelsedagspresent♄
VÄran lilla kille som bara ville kolla Ät höger.. :)

December:
 
Nu Àr det den 27 december :) och hittils under den hÀr mÄnaden sÄ har vi hunnit med bÄde att döpa James och fira julafton :) Och gjort ett EGET pepparkakshus!!
Dopet var helt fantastiskt!! JÀtte bra prÀst, och vi hade valt 3 lÄtar! Första var "Tryggare kan ingen vara" den andra "Du vet vÀl om att du Àr vÀrdeful" och sist av allt hade vi valt lÄten "Utan dina andetag" behöver jag sÀga att jag grÀt som en tok! Haha Efter cermonin sÄ hade vi dopfika uppe i församlingshemet. Och alla verkade uppskatta det som det bjöds pÄ. Hoppas dom tyckte det var gott! Vi fick öppna massor av fina dopgÄvor som James fÄtt. Verkligen massor av fina saker!!
Julafton firade vi hemma! Vi hade inge lust alls att Äka nÄgonstans! Planen var att mina förÀldrar, Patriks mamma och min syster med fam skulle komma. Men tyvÀrr sÄ vart syrrans yngsta Edvard magsjuk natten till julafton, sÄ dom kom inte. Men vi hade det mysigt ÀndÄ!
Fikade till Kalle Anka, sen efter "kan du vissla Johanna" sĂ„ började vi med maten! Åt en julmiddag sĂ„ man blev riktigt mĂ€tt! Sen efter vi plockat undan sĂ„ dela vi ut julklapparna! Dom flesta vart till James sĂ„klart :) haha
Och nu i mellandagarna sÄ har vi bara tagit det lugnt! PÄ juldagen sÄ Äkte vi till Patriks pappa och fikade med mina förÀldrar. Patriks lillebror var hÀr igÄr och Ät middag! Jag hade gjort en stek med potatis och grÀddsÄs, och till efterrÀtt vart det kladdkaka med grÀdde!
Idag lÄg vi i sÀngen till halv tolv! Och sen har vi bara myst i soffan resten av dagen!

Mitt helt egna pepparkakshus♄
FrÄn dopet!
FrÄn dopet!
PrĂ€sten Örjan med James! En helt fantastisk PrĂ€st!
DoptĂ„rtorna!! Jordgubbe/chokladgrĂ€dde♄
Tuttifrutti cupcakes♄
James med sin farbror HĂ„kan! :)
VĂ„ran lilla familj♄
Finaste killen pĂ„ sin dopdag♄
Julafton!! DĂ„ fĂ„r man sitta i egen stol en stund vid matbordet♄
James julklappshög♄

PĂ„ nyĂ„r ska vi vara hemma. Och om allt gĂ„r som planerat sĂ„ kommer min vĂ€n Lina med hennes fĂ€stman Tommy och deras fina lilla Erik ♄ Ska bli jĂ€tte mysigt!!

Önskar er alla ett Gott Nytt År och massor av kĂ€rlek Ă„r 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Â