mittlivochalltruntomkring

2013-06-17
10:26:09

Helg i JĂ€rbo

Helda dagen i fredags var det fullt ös för min del! Kl 5.30 ringde klockan, dÄ gick jag upp för att köra Patrik till jobbet. Han började kl 7 men vill alltid vara inne nÄgon halvtimme- tjugo minuter innan, sÄ vid 6.40 lÀmnade jag av honom, sen Äkte jag ivÀg till Arninge och Willys för att handla, sÄ vÄran kattvakt kunde fÄ nÄgot att Àta :) Jag var dÀr straxt efter kl 7, men eftersom dom inte öppnar förren vid 8 sÄ fick jag sitta drygt en timme i bilen och vÀnta. Men 8.35 klev jag ur affÀren och var klar! Otroligt skönt att handla sÄ tidigt! Det var jag och tvÄ till bara som var dÀr! Ska nog alltid börja handla precis vid öoppning =)
 
NÀr jag handlat klart gasade jag hem för att stÀda upp lite hÀr hemma. BÀddade alla sÀngar torka av alla bord och bÀnkar och Àven skÄpluckor och lÄdor, sen golvet.
 
Packade rena ombyten och det vi skulle ha med oss upp till JÀrbo. Och sÄ han jag med att skicka in ansökan om sjukpenning till FK! HÄll tummar, tÄr och tassar att dom godkÀnner min ansökan!!
 
Vid 13 tiden hoppa jag in i duschen och gjorde mig klar för att Äka och hÀmta Patrik pÄ jobbet.
NÀr han slutat sÄ fick han ta över ratten och köra oss upp till Anette som vi skulle spendera helgen hos uppe i JÀrbo (ligger i nÀrheten av Ockelbo). Resan tog lite mer Àn tvÄ timmar, och usch vad ont i ryggen jag fick. Vi han inte Ànns passera Upplands VÀsby innan den började ömma och jag vart helt slut. SÄ i Uppsala tog vi en liten toa paus sÄ jag fick rÀta upp ryggen lite! Sedan forsatte vi vÄran lilla resa och jag hÀrdade ut!
 
Jag i bilen precis nÀr vi kommit till JÀrbo!
 
NÀr vi kommit fram sÄ gjorde Anette en jÀtte mumsig tacotÄrta till middag! Sen vart det lite soffhÀng och glass till det! Vid 00 tiden gick vi och la oss.
Utsikten frÄn trappan pÄ Anettes hus! Underbar!!
 
 
PÄ lördagen sÄ vaknade jag runt 9 tiden! LÀnge sen jag sov sÄ lÀnge! Vaknade bara 1 gÄng under natten för att gÄ pÄ toa :) Jag vÀckte Patrik och gick sedan ner. Anette var redan vaken sen nÄgra timmar. Vi satt pÄ trappan och prata lite tills Patrik hade vaknat klart och kommit ner han med. Sen Ät vi en god frukost! Och för första gÄngen pÄ mÄÄÄnga Är Ät jag Messmör igen! Smakade precis som jag minns det. Men det kanske Àr nÄgot jag kommer vilja Àta jÀtte mycket mer av :)
 
Efter frukost sÄ kom en vÀn till Anette, som skulle fixa med en el installation av nÄgot slag. Medan dom pysslade med det sÄ tog vi en liten promenad med hennes hund Disel! En jÀtte fin och snÀll Rhodesian Ridgeback..
Patrik som sÄ gÀrna vill ha en egen hund tyckte det var jÀtte kul med Disel!
 
Vi tog ingen jÀtte lÄng promenad, dÄ jag inte fixar att gÄ speciellt lÄnga strÀkor numera. Men nÀr vi kom tillbaks sÄ var dom nÀstan klara med elen. Vi fikade lite med glass.
Sen Äkte vi en liten svÀng ner till Ockelbo! Anette skulle hÀmta ut ett paket och Patrik var tvungen att köpa lite nya tröjor, dÄ jag sÄklart glömt att packa ner just rena tröjor Ät honom!! Jag som tyckte jag fick med allt!!! NÄja! han (eller rÀttare sagt jag) hittade tre snygga tröjor till honom i Ockelbos lilla klÀdaffÀr! Dom ahde sÄklart MASSA ur söta bebisklÀder ocksÄ, men jag kÀnde att jag redan har handlat sÄ mycket sÄnt, och det kan ju vara trevligt att ha lite pengar över i sommar! :)
 
NĂ€r vi var klara med vĂ„ra Ă€renden, sĂ„ Ă„kte vi till en Älgpark som ligger straxt utanför Ockelbo i Mo!
DÀr fick man gÄ en 2 km lÄng strÀka och spana pÄ deras Àlgar!! Dom hade i dagslÀget 15 stycken Àlgar!
4 stycken vuxna, 1 st 1 Äring, 1 st 2 Äring, och resten kalvar! 1 av Àlgarna hade 3 stycken kalvar! Helt gudomligt söta!!
NÀr vi började gÄ sÄ sÄg vi inte sÄ jÀtte mycket, det var ganska soligt och varmt sÄ dom lÄg inne i skuggan och vilade sig. Första Àlgen sÄg vi bara nÄgra öron av praktiskt taget.. NÀr vi gÄtt runt halva sÄ sÄg vi nÀsta Àlg ligga och vila med sina kalvar, dom lÄg lite nÀrmre, sÄ man kunde se dom lite tydligare :)
Kalvarna
 
Vi forsatte en liten bit till, dÄ kom vi till en ny inhÀgnad, dÀr inne stod 1 & 2 Äringarna! Dom var tydligen uppvuxna dÀr, sÄ dom var vÀldigt vana vid mÀnniskor. Det var nÄgra fler personer dÀr, och dom matade Àlgarna med kvistar, blÄbÀrsris och bananer! Det tyckte dom vÀldigt mycket om.
Jag fick nÄgra (vad jag tycker iaf) riktigt bra bilder pÄ dom!! HÀr kommer en liten bildbomb pÄ dom =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NÀr vi kommit runt hela vÀgen sÄ köpte snÀlla Anette varsin hamburgare Ät oss! Jag som hade tÀnkt att vi kunde bjuda pÄ det iom att hon betalade intrÀdet, men dom tog inte kort inne i parken :(
Men gott var det!! Vi pratade lite med han som jobbade dÀr medan han grillade hamurgarna Ät oss.
Det var super gott!!
Deras lilla kiosk
 
HÀr satt vi och Ät, jÀtte mysigt! Vi vart sugna pÄ att göra nÄgot liknade sjÀlva hemma :)
Det hÀr staketet gillade vi!! Vi har planer pÄ att ta bort vÄran gÀrsgÄrd hemma, dÄ den Àr sÄ rutten och har börjat falla ihop! Jag Àlskar att ha gÀrsgÄrd, men vet ni hur DYRT det Àr att sÀtta upp nytt!!! Helt sinnessjukt! SÄ vi har börjat fundera pÄ andra lösningar istÀllet, för staket vill vi ha mot vÀgen, framför allt nu nÀr vi ska ha barn! Men det ska vara lite naturtrogen stil, inte ett fult gunnebostaket! TokvÀgrar det!
 
NÄja, nÀr vi satt dÀr och vÀnta pÄ vÄra burgare sÄ kom Àlgen som hade tre kalvar ner. Dom har mat och vattenplats i just den delen av hagen. SÄ medan vi mumsa hamburgare och cocacola sÄ mumsa dom sly/kvistar/löv och vatten.
NÀr vi Àtit klart sÄ tog vi oss en nÀrmare till pÄ dom! Kalvarna var ca 1 mÄnad gammla! Och en av dom var pytteliten! Han som jobba dÀr sa att det Àr ganska ovanligt med just tre kalvar, sÄ dÀrför vart hon liten. Och det Àr ju förstÄrligt! Men hon kommer nog vÀxa ikapp =)
 
Mamma Àlg med sin minsta kalv!

Syskonen gömde sig i riset.
Patrik tar lite foton med mobilen ocksĂ„. SĂ„ glad att jag hitta en man som ocksĂ„ Ă€lskar djur♄
 
NÀr vi kÀnde oss klara dÀr sÄ Äkte vi hem till Anette igen. Myste massa med Disel och grilla gott kött, som vi Ät med ungsrostad potatis och rödbetor! Riktigt gott!!
Bildbomb pÄ Disel :)
 
 
 
Patrik busar med Disel
 
Full fart framÄt!
Grillning
 
Fina killen!
 
Resten av kvÀllen blev lugn!
 
PÄ söndagen vaknade jag kl 7 av jobbigt sendrag i vaden igen, sÄ upp och stÄ lite, sen la jag mig ner igen för att vÀnta ut att det skulle sluta ömma. DÄ somnade jag om sÄklart.. Vaknade 8.40 med ett ryck, sÄ gick dÄ upp och klÀde pÄ mig, vÀkte Àven Patrik.
Det var en ganska grÄ och regnig morgon..
Vi Ät frukost tillsammans, sen satt vi och prata massor om allt möjligt.
 
Vid 12 tiden Äkte vi hemÄt! Jag ville inte komma allt för sent hem, och vi skulle dessutom stanna till i Upplands VÀsby för att hÀmta Dio, en fin Golden som vi ska vara hundvakt Ät i veckan, medan Àgarna Àr pÄ semester!!
Resan hem med honom gick bra. Och nÀr vi kom hem med han, sÄ tog vi en liten kissrunda med honom. Vi var lite osÀkra pÄ hur lÀnge sen det var han var ute och gick. Sen koppla jag ihop nÄgra gammla grimskaft som jag hade kvar och band fast honom i trÀdgÄrden. HÀmtade ut en basketboll som vi aldrig anvÀnder, sÄ fick han leka med den.. 2 min senare var det inge boll lÀngre, haha.. Men det hade jag rÀknat med :)
Dio :)
 
Bus med bollen
 
NÀr vi busat klart sÄ gick jag in och vila lite pÄ soffan, Patrik och Jocke var fortfarande ute med Dio. Men dom kom in straxt efter..
Katterna var som vanligt inte alls glada över att det fanns en hund i huset.. Morrade tydligt och Naja och Desta sprang upp och gömde sig. Desta kom ner efter ett litet tag och spana pÄ Dio.
Ester Àr nog den som vart mest missnöjd! Hon morrade jÀtte högt Ät honom hela tiden, trots att han inte Ànns brydde sig om nÄgon av katterna.
Dio kom fram till mig för att hÀlsa, och rÀtt som det Àr sÄ flyger Ester pÄ honom med MORD i blicken. Det var riktigt lÀskigt faktiskt, aldrig sett en katt göra sÄ. Som tur var hjÀlptes vi alla tre Ät att sÀra pÄ Ester frÄn stackars Dio.. Jag lyckades sÄ tag i Ester, och fick verkligen trycka ner henne medan grabbarna tog ut Dio frÄn rummet. NÀr ham var utom synhÄll kunde jag ta tag i Ester normalt och bÀra in henne i badrummet, dÀr stÀngde jag in henne och lugna ner henne och sen kolla igenom henne. Patrik stÀngde in sig i sovrummet med Dio och kollade sÄ han inte fÄtt nÄgra skador. Han hade klarat sig utan nÄgra skrÄmor.
Ester dÀremot hade fastnat i hans pÀls och slitit upp en klo och knÀkt en annan lite, sÄ hon blödde frÄn tvÄ klor!
Hon fick sitta inne badrummet sjÀlv och lugna ner sig lite, medan vi klurade ut hur vi skulle göra, för sÄhÀr kan vi ju inte ha det hela veckan.
Jag satt och grina.. Hormonerna svallade och tÄrarna bara kom! tyckte sÄ synd om stackars Dio, och det vart lite jobbigt iom att det Àr ju katternas hem, sÄ vi kan ju inte kasta ivÀg dom. För vi funderade pÄ om Ester kasnke kunde bo hos Jocke den hÀr veckan. Men jag vill inte lÀmna ivÀg henne heller, som sagt sÄ Àr det hennes hem i första hand. Vi kom fram till att Dio fÄr mer eller mindre bo i hallen/tvÀttstugan pÄ nÀtterna och sÄ fÄr jag sitta ute med honom pÄ dagarna. Vi bar ut en madrass och hans skÄlar i hallen och gjorde det trevligt för honom dÀr.
Sen gick vi in i badrummet och fixade till Ester. Jag fick klippa bort lite av klon som gÄtt sönder och sen tvÀttade vi henne noga, och la ett omslag runt den tassen som vart vÀrst. Mest för att hon inte ska gÄ pÄ lÄdan med öppet sÄr och fÄ bakterier i det.
 
Sedan Ät vi en riktigt sen middag och efter det sÄ Äkte vi upp till Anne och Mick. Vi lÄnade en löplina av dom sÄ jag kan sÀtta ut Dio i den pÄ dagarna.
 
Sedan hem för en kvÀllspromenad med honom. Efter det vart det en dusch och sen sÀngen. Jag var helt slut!!
Somade fort som ögat, sÄ det var riktigt skönt att lÀgga sig!
 
PÄ morgonen sÄ gick jag upp straxt efter att Patrik Äkt till jobbet, kunde inte sova mer. Tog en morgon promenad med Dio, sen hem och sÄ Ät vi frukost han och jag.
Jag tog av Ester omslaget och kollade hur det sÄg ut, och det sÄg rent och fint ut! SÄ jag satte inte pÄ nÄgot nytt, utan fÄr hÄlla koll pÄ det och göra rent det varje kvÀll nÄgra dagar framöver!
 
Nu sitter jag hÀr, pÄ vÄran uteplats med Dio! Tur att man har bÀrbar dator :) Ska snart gÄ en liten promenad med honom, sen vila lite fram till lunch. Det Àr ju inte jÀtte kul att sitta ute heeeela dagen, nu Àr det ingen sol framme heller. SÄ fÄr jag se om vÀdret blivit lite bÀttre, kanske ta en till promenad eller bara gÄ ut och hÀnga i trÀdgÄrden med honom. :)
 
Kram pÄ er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
Â